Det blåser upp

Fredag 26 April
Det blåser upp

Fredagen 26 april 2024, hade L´Jazz besök av en nystartad kör med barn och vuxna från Gränslands fritids och Ljungskiletrakten. Under Daniel Petréns ledning övade de flitigt under våren och framförde Haitiska sånger och musik, med nyskrivna texter av Sanna Källman. Det svängde ordentligt denna kväll i Ljungskilegården.

Efter många år av passionerat arbete med den haitiska musiken har sångerna, som i original sjungs på kreol, nu kommit närmare oss genom texter på svenska. Genom sångerna, som innehåller små och stora livsvisdomar, kan vi få en förståelse om människors verklighet på andra sidan jordklotet.
Vi vill med den haitiska musikens inspirerande kraft få kontakt med det som förenar oss människor; sång, rytm och dans!

Sanna Källman – sång
Daniel Petrén – körledare
Gränslands fritids – kör
Sten Källman – saxofon
Henrik Cederblom – gitarr
Michael Andersson – slagverk

Konserten arrangerades i samarbete mellan L’Jazz, förskolan Lustträdgården, Gränslands fritids, studiedieförbundet Sensus och Udevalla kommun.