Jazz och Julbord på Ljungskile Folkhögskola den 2:a december

Den 2:a december 2023 hade vi finbesök av North Sea String Quartet från Nederländerna

De har sedan bildandet 2016 etablerat sig som en av Europas mest mångsidiga stråkkvartetter. Dess blandning av världsmusik, egna kompositioner och improvisation, har definierats som folk-fusion. Även etiketten ”kammarjazz” dyker ofta upp men medlemmarna i kvartetten vägrar begränsa sitt arbete till dylika stilistiska beskrivningar. Som improviserande stråkspelare, aktiva på både den nederländska och internationella musikscenen, är de influerade av såväl klassisk musik som världs- och folkmusik. Du möter fyra kreativa själar som kombinerar sin fulla potential och skilda musikaliska bakgrunder och skapar en unik ljudbild och spelglädje.

George Dumitriu – violin
Pablo Rodríguez – violin
Yanna Pelser – viola
Thomas van Geelen – cello

Pappas Trubadurer – Musiker från Jazzlinjen på Ljungskile folkhögskola inledde kvällen

Hilda Tuvesson – sång
Ludvig Lundberg – piano
Noah Lagerkvist – bas
Felix Fogelklou – trummor

North Sea String Quartet at L´Jazz, Ljungskile folkhögskola

Foto: Björn Dimming