Sommarjazzveckan 2023 på Gustafsberg blev en stor succé. I år liksom förra året gick evenemanget av stapeln på anrika Gustafsbergs Badrestaurang. Vi vill tacka Urban och hans härliga och kompetenta personal för en synnerligen god service och ett mycket gott och trevligt samarbete, god mat och ett fantastiskt ställe att hålla konserter på.

Musiken har varit av allra yppersta klass!

Lars Jansson Kvintett – Hederosgruppen – Kristin Amparo & Backlura – Amanda Sedgwick & Jesper Thilo Saxophone Connection – Claes Janson & Arnesen Blusband. 

Tack alla ni som kom och upplevde Sommarjazzveckan tillsammans!

Foto: Katja Hellmig

Lars Jansson Kvintett
Måndagen 24 juli

Lars Jansson, vår pianoprofessor, som under året fått Akademiens stora pris, kommer med gitarrvirtuosen Erik. Det blir låtar från deras kommande album. Lars har också med sig Linda Pettersson, som kommer att sjunga låtar ur såväl Lars som sin egna, rika repertoar av standards och visor. Ibland sjunger hon med otrolig ekvilibrism, ibland bara vackert. Hon har tagit med sig basisten Lars Ericsson, en gammal spelkompis, som tillsammans med Paul ser till att svänger.

Linda Pettersson – sång
Lars Janssson – piano
Erik Söderlind – gitarr
Lars Ericsson – kontrabas
Paul Svanberg – trummor

Foto: Katja Hellmig

Linda Pettersson på L´Jazz Sommarjazzvecka 2023-07-24

Hederosgruppen
Tisdagen 25 juli

Hederosgruppen brukar kallas jazz, men själva tänker de nog mest på att göra kul musik. Här ryms lager på lager av medlemmarnas lyssningsvanor: rullande boogiewoogie, fri improvisation, flipprig bebop, fräck funk, stänk av afrikanskt och en massa annat som är omöjligt att bena ut. De återvänder alltid till en distinkt och sångbar melodi. 2018 samlade Martin Hederos gamla och nya vänner och bjöd in dem till en kollektiv process. Alla fem musikerna skriver låtar till bandet.

HEDEROSGRUPPEN
Andreas Sjögren – sax, basklarinett
Emil Strandberg – trumpet
Martin Hederos – piano, klaviaturer
Josef Kallerdahl – kontrabas
Konrad Agnas – trummor

Foto: Katja Hellmig

Hederosgruppen
Konrad Agnas

Kristin Amparo & Backlura
Onsdagen 26 juli

Kristin Amparo är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genres.

Backlura är en trumpettrio deluxe, med kärleken i fokus. Med musiken som medel och mål, men med kärleken som sammanbindande kraft och livet som inspiration. Ett välrenommerat band som vågar blotta sig, som vågar öppna för alla som lyssnar, som släpper in och som svänger. Den lite ovanliga sättningen skapar en nerv och en känsla av sammanhang som inte går någon förbi. Kristin och Backlura blir musikaliska kompanjoner som ger oväntade upplevelser för lyssnaren…

Kristin Amparo – sång
Tobias Wiklund – kornett
Palle Sollinger – bas
Daniel Fredriksson – trummor

Foto: Katja Hellmig

Amanda Sedgwick & Jesper Thilo Saxophone Connection
Torsdagen
27 juli

Jesper Thilo, erkänd och älskad i Danmark och Europa i decennier för sitt varma och energiska tenorsaxspel, fick som förste dansk Ben Webster-priset förra sommaren.
Jesper Thilo började som ung pojke spela med en rad av jazzens allra största: Ben Webster, Coleman Hawkins, Benny Carter, Roy Eldridge. Han har fortsatt att förvalta och förnya den traditionen i en musikalisk gärning som är ständigt aktuell.
Nu möter han den svenska altsaxofonisten Amanda Sedgwick. Amanda Sedgwick är en högt uppskattad och flitigt anlitad solist och har spelat med bland andra Freddie Redd, Jimmy Wormworth, Deborah Brown och Rolf Ericson.
Med sig har de en trio med några av Danmarks och Sveriges finaste musiker: Ida Hvid, Sven Erik Lundeqvist och Jacob Melchior.

Amanda Sedgwick – altsaxofon
Jesper Thilo – tenorsaxofon
Leo Lindberg – piano
Ida Hvid – kontrabas
Jacob Melchior – trummor

Foto: Katja Hellmig

Jesper Thilo and Amanda Sedgwick at L´Jazz at Gustavbergs Badrestaurang, Uddevalla
Leo Lindberg, Ida Hvid and Jacob Melchior at L´jazz at Gustavsbergs Badrestaurang

Claes Janson & Arnesen Bluesband
Fredagen 28 juli

”Man kan ju bara göra låtar på sitt sätt. Blues är – för mig – inte bara en genre. Det är ett förhållningssätt. Det är en stämning. Med Arnesen är jag ”hemma”, hans omutliga sväng och musikalitet känns svårt att vara utan. Med Andreas har jag på senare år framträtt mycket på duo. Andreas trakterar Hammondorgeln på ett förbluffande och förträffligt vis. Med Björns bas och Kjells trummor, får jag en väl passande kostym med välljudande och svängiga accessoarer.” Claes Janson

Claes Janson – sång
Thomas Arnesen – gitarr
Andreas Hellkvist – orgel
Björn Lundquist – bas
Ola Ragnar – trummor

Foto: Björn Dimming

Claes Janson & Arnesen Bluesband
Claes Janson & Arnesen Bluesband
Claes Janson & Arnesen Bluesband
Claes Janson & Arnesen Bluesband
Claes Janson & Arnesen Bluesband
Claes Janson & Arnesen Bluesband