Föreningen L’JAZZ i Ljungskile
är en ideell förening som grundades 1987 med visionen att erbjuda spännande och gränsöverskridande jazz av högsta kvalitet, utövad av professionella musiker. Verksamheten stöds av Uddevalla kommun och Statens kulturråd/SJR.
Medarrangör är Sensus Studieförbund i Uddevalla.

Vi arrangerar sex konserter september till april och sista veckan i juli Sommarjazzveckan omfattande sex konsertkvällar. Därtill kommer vanligtvis en eller två föreställningar för barn. Det betyder att vi under ett år har mer än 1000 besökare.

I många år höll vi till i Ljungskilegården, men håller nu konserterna under vintersäsongen på Ljungskile Folkhögskola (Västkustsalen eller Grundtvigsalen). Sommarjazzveckan är förlagd till Laxbutikens sommarveranda.

Information om våra konserter hittar du på vår hemsida (ljazz.se), Facebook, ”Vad händer i Ljungskile”, uddevalla.se, Upplev Uddevalla-appen och på våra affischer. Lämnar du din mailadress får du alla våra utskick. Ofta finner du förhandsinformation och recensioner i press och lokalradio.

Medlemsavgifterna är mycket viktig del av L´Jazz ekonomi. Medlemsavgiften är 250 kronor per år och som medlem får du bokad plats på konserterna vid föranmälan och 30 kr rabatt på biljettpriset. Ungdomsentrén är 100 kr.

Styrelse
Ordf. Hans-Göran Persson, Sekr. Bengt Edwardson, Kassör Britt-Marie Bernskiöld, Christina Äng, Elinor Josefsson, Birgitta Rhedin, Karin Frändegård, Thomas Klingwall, Hans Hede, Lennart Carlsson

Ljungskile i december 2021