2022 Sommarjazzveckan

Sommarjazzveckan 2022, var en succé. Skön musik framförd av fantastiska artister i en fin miljö.

Lars Jansson Trio & Hans Ulrik

Måndagen 25 juli 2022 gästade Lars Jansson Trio och Hans Ulrik, L´Jazz och Gustafsbergs badrestaurang

Vår allt bättre klassiker. Lars Jansson behöver ingen presentation längre. Han är helt enkelt självklar, lysande och blir bara bättre och som vanligt med en förträfflig solist på scen.

Hans Ulrik – saxofon

Lars Jansson – piano

Thomas  Fonnesbæk – bas

Palle Svanberg – trummor

Isabella Lundgren

Tisdagen 26 juli 2022 gästade Isabella Lundgren, L´Jazz och Gustafsbergs badrestaurang

Musiksommaren i Stockholm började med en hyllning till Judy Garland med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset. Det är ingen tillfällighet att Isabella Lundgren stod vid micken, vår värmländska Billie Holiday.

”Denna gudabenådade sångerska är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt. Hon får liksomtiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering. Att hon har något att säga med sina texter bidrar förstås också till magin.” Dan Backman, SVD

Isabella Lundgren – sång

Carl Bagge – piano

Niklas Fernqvist – bas

Daniel Fredriksson – trummor

Foto: Elvira Glänte

Arild Andersen Group

Onsdagen 27 juli 2022 gästade Arild Andersen Group, L´Jazz och Gustafsbergs badrestaurang

Ni kan inte finna en bättre jazzgrupp! Att säga att Arild Andersen, basisten med den stora, varma tonen, är en av Norges största jazzmusiker är att ta i i underkant. Det var länge sen Arild Andersen blev för stor för Norge och blev medmusikant till Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell, Pat Metheny och Joshua Redman. Till Ljungskile kommer han i sällskap med några av sina unga favoriter, som Marius Neset, det mest fantastiska du kan höra idag på sax, därtill kompositör som förfört Bergens Philharmonic, Kringkastingsorkesteret KORK och London Sinfonietta.

”Det er ganske utrolig at en kvartett med fire individualister, fire musikere på øverste toppnivå, klarer å spille så vanvittig samstemt, som om de var en eneste felles musikalsk organisme”        Live Sætre, Dagningen, Dølajazz

Marius Neset – sax

Helge Lien – piano

Arild Andersen – bas

Håkon Mjåset Johansen – trummor

Foto: Neverdal foto

Makross

Torsdagen 28 juli 2022 gästade Makross, L´Jazz och Gustafsbergs badrestaurang

”Det går helt enkelt inte att vara på dåligt humör när Makross drar igång” Daniel Gustavsson, Lira

”Gruppen låter ofta större än de fyra eller fem man de är” Lennart Götesson, Dala-demokraten

”Friskt och fräckt, spräck och stiltje i en enda glad och häftig röra alltså. Svänger gör det för det mesta, samförståndet mellan de fyra är imponerande” Jan Olsson, Digjazz

Rasmus Nyvall – saxofon, klarinett

Jens Persson – saxofon

Fabian Kallerdahl – piano

Andreas Henningsson – bas

Kristoffer Rostedt – trummor

Foto: Cesare Righetti

Violet Green

Fredagen 29 juli 2022 gästade Violet Green, L´Jazz och Gustafsbergs badrestaurang

Violet Green hyllar jazzens, bluesens och rockens fantastiska kvinnor: Bessie Smith, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Janis Joplin, Aretha Franklin, Amy Winehouse. De var nyskapande och intensiva och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck, men få av dem uppskattats efter förtjänst. Violet green hör till dem som försöker ändra på det! På Gustafsberg öppnar de en skattkista fylld med musik och märkliga historier.

Ulla Wrethagen – gitarr, sång

Carola Andersson Mellqvist – sång

Elsie Petrén – saxofon

Anna Hammarsten – keyboard, sång

Lena Andersson – bas

Eva Grund – trummor

Johan Borgström Sextett

Lördagen 30 juli 2022 gästade Johan Borgström Sextett, L´Jazz och Gustafsbergs badhotell

Något av det bästa som Göteborg har att erbjuda i jazzväg är GJO, Gothenburg Jazz Orchestra, ett storband med bl a medlemmar från BBB. De framträder första måndagen i månaden på Vauxhall på Tredje Långgatan med ständigt nya legender o stjärnor i rampljuset. Ledaren för dessa underbara evenemang är Johan Borgström, lysande saxofonist, inte minst på sopran. Det blir han som tänder Sommarjazzens finalfyrverkeri lördagen 30 juli ihop med några av Göteborgs bästa jazzmusiker.

Johan Borgström – saxofon

Anders Persson – piano

Erik Weisglas – gitarr

Olli Rantala – bas

Göran Kroon – trummor

Michael Andersson – slagverk