2021 Hösten

Terese Lien Evenstad Quartet

Torsdagen 4 november 2021 gästade Terese Lien Evenstad Quartet, L´Jazz och Ljungskile folkhögskola

Pianisten Britta Virves från Etsland, baissen Arvid Jullander från Göteborg o stockholmaren och trummisen Peter Danemo backar stadigt upp norskan, numera göteborgskan Terese Lien Evenstad och hennes fiol. Med Stephane Grappelli som ledstjärna har hon trätt fram som en av Sveriges största jazzviolinister. Det blir en resa från Sonny Rollings hemtrakter till Django Reinhardts, svängig jazz med nordiska inslag.

Ofta använder jag ”virtuos” och ”ekvilibristisk” i mina recensioner, men sällan har jag haft större fog för det än nu (sammanfattning av Björn Reimers recension i NWT av skivan Thou Shalt Swing).

”Hennes fantasi och förmåga att frasera och improvisera gör henne till en särskilt spännande musiker” (Janne Schaffer i motiveringen för J:son-Stipendiet).

Terese Lien Evenstad – fiol

Britta Virves – piano

Arvid Jullander – bas

Peter Danemo – trummor

Foto: Emma Ivarsson

Lars Jansson Trio

Torsdagen 4 december 2021 gästade Lars Jansson Trio, L´Jazz och  Ljungskile folkhögskola

 Jazzprofessor Lars Janssons trio är inte bara en av de mest kända i Norden, utan också i Japan, ett av alla länder jorden över de välsignat med sin närvaro. De spelar musik som förenar och förnyar. Faktum är att Lars är bättre än någonsin! Men så bärs han också framåt av basisten Thomas Fonnesbaek och sonen Paul på trummor.

Lars Jansson – piano

Thomas Fonnesbaek – bas

Paul Svanberg – trummor