2019 Våren

Bernt Rosengren Quartet

Lördagen 19 januari 2019 gästade Bernt Rosengren Quartet, L´Jazz och ”Laxen” i Ljungskile

Jazzlegend bara förnamnet. Debut på 50-talet och ledstjärna för dagens saxofonister. Bernts ledstjärnor hette Charlie Parker, Stan Getz, Lester Young, Sonny Stitt och Zoot Sims. Lite senare överväldigades han av Coltrane, nyskapare med rå ton som upprörde många renläriga bebop-fantaster. Å andra sidan höll han lyriske Lasse Gullin som en av de största i svensk jazz. Där har ni en brygd att insupa i Ljungskile. Det blir standards och några av Bernts egna låtar. Utan krusiduller, med en hel del av Dexter Gordon.

Bernt Rosengren – tenorsaxofon

Stefan Gustafsson – piano

Hans Backenroth – bas

Bengt Stark – trummor

 Foto: Tommy Liljegren

More Than a Pair

Lördagen 2 mars 2019 gästade More Than a Pair, L´Jazz och Ljungskile folkhögskola

Vill du förföra och omvända några jazzskeptiker bland dina vänner ska du ta med dem till L’Jazz denna kväll: Svängiga gamla godingar med äkta paret Pernilla och Samuel i förgrunden och närmaste släkten i fonden. More Than a Pair är nämligen en familjehistoria med två Olsson till; tre bröder alltså vilket framgår av deras täta samspel.

Själv är Samuel en klippa i Bohuslän Big Band, och L’Jazz utnämner honom resolut till Världens Bäste Göteborgstrumpetare. Av BBB:s lysande musiker har även pianisten och dragspelaren Stefan Wingefors anslutit sig liksom BBB-veteranen och basisten Yasuhito Mori. Kort sagt More Than a Pair.

Pernilla Andersson Eng – sång

Samuel Olsson – trumpet, flygelhorn

William Olsson – tenorsaxofon, flöjt

Stefan Wingefors – piano

Yasuhito Mori – bas

Edward Olsson – trummor

Bobo Stenson Trio

Lördagen 6 april 2019 gästade Bobo Stenson Trio, L´Jazz och Ljungskile folkhögskola

Bobo Stenson Trio

Bobo, Anders och Jon är tre av våra stora internationella jazzmusiker (alldeles före Ljungskile spelade de i München och i Paris). Det är över tio år sedan de besökte Ljungskile. Då slog det gnistor när de gamla jazzrävarna svarade på alla makalösa påhitt från den lika unge som suveräne trummisen Jon – som ju spelar trummor.

Det blir en gnistrande konsert också 6 april, med Anders allt större pondus och Bobos egna, för att inte säga säregna, stil, slipad i möten med musiker som Dexter Gordon, Toots Thielemann, Gary Burton, Jan Garbarek, Arild Andersen, Jon Christensen och Paul Motian. Vi har haft en hel rad eminenta pianister i Sverige, och många tvekar inte att utnämna Bobo till Kung efter Bengt Hallberg och Jan Johansson.

Bobo Stenson – piano

Anders Jormin – bas

Jon Fält – trummor