2019 Sommarjazzveckan

Ellen Andrea Wang Trio

Måndagen 22 juli 2019 gästade Ellen Andrea Wang Trio, L´Jazz och ” Laxen” i Ljungskile

Oemotståndlig sång till bas och makalösa trummor L’Jazz lyckades rycka åt sig en kväll i hennes späckade program, så nu kommer hon, Ellen Andrea Wang, Europas svar på Esperanza Spalding, den makalösa amerikanska sjungande basisten. Hon är en av Norges största jazztalanger, med sin bas och sin röst, med en fot i jazzen, den andra i popen, stöttad av tungt sväng på piano och trummor. För två år sedan sålde hennes soloalbum Blank out slut på tre dagar – i en tid när ingen längre köper skivor! Att hon spelat med i Miles gamla trummis Marilyn Mazurs tiokvinnaband Shamania gör inte saken sämre. I Ulvo hittade hon en virtuos, i Dahlen en rockig energi. Den som aldrig hört honom kommer att bli förvånad. En mer underhållande trummis får man leta efter!

Ellen Andrea Wang – sång, kontrabas

Andreas Ulvo – piano

Erland Dahlen – trummor

Lena Willemark med Jonas Knutsson och Mats Öberg

Tisdagen 23 juli 2019 gästade Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg, L´Jazz och ”Laxen” i Ljungskile

Spröda visor med tre tunga musiker Lena Willemark äntligen tillbaka i Ljungskile! Det är tre centralgestalter inom jazz och folk som tar tisdagsscenen i besittning, bland det mest samspelta, varierande och överraskande du kan höra. Och nu är det den Svenska Visskatten som står på programmet, så som du aldrig hört den förut, skört och vilt om vartannat: Taube, Vreeswijk, Ferlin, Ola Magnell, Eva Dahlgren, Birger Sjöberg, Marie Bergman. “I händerna på så överbegåvade och samspelta musiker händer det alltid något nytt,” skriver Värmlands Folkblad. Jonas arbetar oförtrutet vidare på att sammanföra jazzen med folkmusiken när han inte gör fina bearbetningar av Bachs musik. Mats Öberg har blivit känd som den svenske pianist som spelat med Frank Zappa men är en enastående artist alldeles på egen hand. “Spelmannen Mats Öberg vill jag påstå är ett geni, likt Stevie Wonder”, och “Att Willemark ännu inte ingår i Swedish Music Hall of Fame måste betecknas som en skandal. Mångsysslande saxmannen Jonas Knutsson behärskar det mesta”. Kulturbloggen

Lena Willemark – sång, fiol

Jonas Knutsson – saxar

Mats Öberg – piano, munspel

Hannah Svensson Group

Onsdagen 24 juli 2019 gästade Hannah Svensson Group, L´Jazz och ”Laxen” i Ljungskile

Sprudlande scatsång Hannah Svensson från Falkenberg har blivit en av våra främsta jazzsångerskor med en alltmer internationell karriär. ”Hannah Svensson har på relativt kort tid sjungit sig in den svenska eliten bland jazzsångerskor. Hon framför både gamla jazzklassiker och nyare material med samma varma intensitet, närhet, innerlighet och självklarhet i rösten. Frasering och tajming är strålande och hon levererar sprudlande scatsång som om hon aldrig gjort annat!” Lasse Fagerberg, BLT. ”Jazzsångerska i högsta svenska divisionen” tycker DIG.

Hannah Svensson – sång

Lars Jansson – piano

Ewan Svensson – gitarr

Matz Nilsson – bas

Zoltan Csörsz – trummor

Leon Falk Satchmo Tribute

Torsdagen 25 juli 2019 gästade Leon Falk Satchmo Tribute, L´Jazz och ”Laxen” i Ljungskile

Hyllning till jazzhistoriens störste Leon Falk Satchmo Tribute är ett band med unga musiker som närstuderat Louis Armstrongs första egna band The Hot Five med bl a hustrun Lil Hardin på piano. Det var Armstrong som började improvisera på melodins harmonier, så där har du själva rötterna till Jazzen. Bandet fogar egna kompositioner till de gamla låtarna.

Leon Falk – trombon, sång

Erik Tengholm – trumpet

Adam Falk – klarinett

Uno Dvärby – banjo

Sara Karkkonen – piano

FÖRBAND: Sunniva Brynnel

Marius Neset Quartet

Fredagen 26 juli 2019 gästade Marius Neset Quartet, L´Jazz och ”Laxen” i Ljungskile

Nesets musik är ömsom ekvilibristisk, ömsom lyrisk och vacker. Det brukar hända saker när han är med på scen. Vad annat kan man vänta när han hämtar inspiration från så vitt skilda källor som Wayne Shorter, Michael Brecker och Stravinskij.

Den ende europén i Downbeats topplista Neset är enligt The Guardian ”En av Europas hetaste jazztalanger”, och är den ende europén av de 25 musiker som enligt Downbeat ”kommer att skapa framtidens jazz”.

”Beroendeframkallande. Det blev ganska tomt i pausen…” skriver Orkesterjournalen

Marius Neset – sax

Ivo Neame – piano

Petter Eldh – bas

Anton Eger – trummor

Lars Jansson och Sinne Eeg

Lördagen 27 juli 2019 gästade Lars Jansson och Sinne Eeg, L´Jazz och ”Laxen” i Ljungskile

Sinne Eeg – sång

Lars Jansson – piano