2019 Hösten

Matti Ollikainen Trio

Lördagen 16 november 2019 gästade Matti Ollikainen Trio, L´Jazz och ”Laxen” i LjungskileFranska Trions hyllade skapare med komp

Franska Trion är en svårplacerad grupp eftersom Mattis texter och låtar faller utanför alla givna ramar. Men de har slagit världen med häpnad, framför allt göteborgarna, som strömmar till deras konserter i täta skaror. Franska Trion kommer inte till Ljungskile, men väl dess synnerligen originelle skapare Matti Ollikainen med två andra förträffliga göteborgsmusiker. Glödande toner i höstmörkret!

Matti Ollikainen – piano

Kjell Jansson – bas

Magnus Grahn – trummor

Foto: Jaqueline Hellman

Jan Allan

Lördagen 21 september 2019 gästade Jan Allan, L´Jazz och ”Laxen” i Ljungskile

Jan Allan minns sitt 50-tal, jazzhistorier, jazzfoton, musik

Jan Allan har spelat med alla och lite till, för till Nalen kom världens alla stora jazzmusiker (Jan hann dessutom med att doktorera i partikelfysik). Den tiden innebar dessutom ett evigt turnerande, inte minst mellan folkparkerna (65 kronor om dagen 1956 och egen tältsäng). Med i väskan hade han alltid sin Leica, vilket resulterade i lådor med tiotusentals musikerbilder. Några av dem sattes ihop med roliga historier om musikkollegerna till en bok. I Ljungskile serverar Jan ett knippe jazzlåtar till ett urval bilder och några godbitar ur texten. Kanske den om saxofonisten Lennart Jansson som mörklade Damaskus. Man vet aldrig. Hans historiekonserter är aldrig likadana!

Jan Allan – trumpet

Anders Persson – piano

Hans Grundberg – bas

Emil Ernebro & Filip Jers

Fredagen 25 oktober 2019 gästade Emil Ernebro & Filip Jers L´Jazz och Ljungskile folkhögskola

Nu kommer de, Gitarrmiraklet från Bengtsfors och The Swedish Harmonica Sensation! Filip Jers, svenska Musikhögskolevärldens första munspelare, är efter turnéer världen över och två VM-guld i munspel internationellt känd för sin hissnande teknik (han kan även dra en låt på mungiga, gitarr eller dragspel).Emil Ernebro slog Los Angeles med häpnad med sitt fenomenala fingerspel och engagerades omgående som lärare och rör sig framåt i ett behagligt regn av priser. De som hörde hans Ljungskilekonsert ihop med Jojje Wadenius lär inte ha glömt honom, och inte heller Eric Bibb: ”Emil, you’re one of a kind!”. De bjuder nu på ett svårslaget sväng varvat med ljuv lyrik i ett förbluffande varierat landskap: jazz, blues, folk, världsmusik, pop, rock, visa, klassiskt. I somras gjorde de förresten succé i Allsång på Skansen.

Filip Jers – munspel

Emil Ernebro – gitarr

Foto:

Manne gräver ett hål

Torsdagen 5 december 2019 gästade ”Manne gräver ett hål”, L´Jazz och Ljungskilegården

Musiksaga för barn 3-7 år – Manne gräver ett hål

Manne drar till badstranden med pappa. Men inget blir som de tänkt sig… My Engström Renman sjunger och Kalle Carmback och berättar ihop med gitarristen Mats Eriksson, basisten Victor Skokic och trummisen Gustav Nahlin, dvs några av Sveriges finaste jazzmusiker. Föreställningen varar i 40 minuter.

Arr: L’Jazz och Knutpunkt Nefertiti

Kalle Carmback berättare

My Engström Renman – sång

Mats Eriksson – gitarr

Victor Skokic – bas

Gustav Nahlin – trummor