2014 Hösten

 

Teater Markatta

Torsdagen 25 september 2014 gästade Teater Markatta. L´Jazz och Ljungskilegårde

Hösten startade med barn- och familjeföreställning med musikteatern Markatta

 Äventyrligheter Ziguinchor ratatouille

Hösten började med en barn- och familjeföreställning med musikteater Markatta från Göteborg. Föreställningen ingår i Uddevalla kommuns programkatalog för barn och ungdom. 25 september kom omkring 50 barn och 50 vuxna för att se och möra Markatta sjunga, spela och berätta med hjälp av Adama Cissokho från Senegal.

Jan Allan med Vänner

Torsdag 23 oktober 2014 gästade Jan Allan med Vänner, L´Jazz och Ljungskiegården

Trumpetaren Jan Allan tillsammans med sångerskan Eva Marie Agnelid, pianisten Anders Persson, basisten Hans Grundberg och Terje Sundby på trummor.

Trumpetaren Jan Allan har, utöver lite vänsterprassel med partikelfysik, i 50 år varit en centralgestalt i svensk jazzmusik och har medverkat i oräkneliga framträdanden på scen och skiva (inte minst i Hasse & Tages revyer). Ett av många mästerstycken på skiva är Jan Allan -70, som i Penguins stora encyklopedi betecknas son en av mycket få ”oundgängliga skivproduktioner i hela världen”. Med sig har han sångerskan EvaMarie Agnelid som bl a gjort cd:n Idyll med Anders Jormin och Joakim Milder. Här på Västkusten finns kompet: Anders Persson, som 2004 utnämndes till Landets främste jazzpianist av SvD. Hans Grundberg, klippa vid basen liksom vid Ljungskile folkhögskolas musiklinje och Terje Sundby som har trummat ihop med en lång rad svenska jazzmusiker. Han är därtill en mycket spännande arrangör som har tagit sig an några av de låtar ur The American Songbook som vi får höra i Ljungskile. På programmet står också musik av Lars Gullin och Lars Färnlöf.

Lördagen 6 december 2014, gästade Mr Gonzola and the Semitones, L´Jazz och Ljungskilegården

Lussedans med Mr Gonzola and The Semitones – Swing, Rythm&Blues och Boogie Woogie

Vi återupptar en gammal tradition och avslutar året med att bjuda upp till dans. Och det blir till toner från Mr Gonzola and The Semitones, åtta man med kraftig slagsida åt Swing, Rythm&Blues och Boogie Woogie.

Grymt 40-50-tals sväng utlovas!

Jan Gustavson – sång

Stefan Rachonen – trumpet

Torbjörn Sörqvist – tenorsaxofon

Magnus Gustafsson – altsaxofon

Rey-Ove Karlén – klaviatur

Roger Myrehag – gitarr

Hans Nyman – bas

Johan Aronsson – trummor

Svängiga 40-50-talstoner – Swing, Rythm&Blues och Boogie Woogie