L’Jazz Hösten 2021

Tors 4 nov
Terese Lien Evenstad Quartet
Kl 20.00 (insläpp 19.00)
Västkustsalen, Ljungskile folkhögskola

Pianisten Britta Virves från Etsland, baissen Arvid Jullander från Göteborg o stockholmaren och trummisen Peter Danemo backar stadigt upp norskan, numera göteborgskan Terese Lien Evenstad och hennes fiol. Med Stephane Grappelli som ledstjärna har hon trätt fram som en av Sveriges största jazzviolinister. Det blir en resa från Sonny Rollings hemtrakter till Django Reinhardts, svängig jazz med nordiska inslag. 

Ofta använder jag ”virtuos” och ”ekvilibristisk” i mina recensioner, men sällan har jag haft större fog för det än nu (sammanfattning av Björn Reimers recension i NWT av skivan Thou Shalt Swing).

”Hennes fantasi och förmåga att frasera och improvisera gör henne till en särskilt spännande musiker” (Janne Schaffer i motiveringen för J:son-Stipendiet).

Terese Lien Evenstad fiol
Britta Virves p
Arvid Jullander b
Peter Danemo trm

Foto: Emma Ivarsson

 

 

Tors 4 dec
Lars Jansson Trio
Kl 20.00 (insläpp 19.00)
Västkustsalen, Ljungskile folkhögskola

Jazzprofessor Lars Janssons trio är inte bara en av de mest kända i Norden, utan också i Japan, ett av alla länder jorden över de välsignat med sin närvaro. De spelar musik som förenar och förnyar. Faktum är att Lars är bättre än någonsin! Men så bärs han också framåt av basisten Thomas Fonnesbaek o sonen Paul på trummor.

Lars Jansson p
Thomas Fonnesbaek b
Paul Svanberg trm