Huvudsida >> Konsertprogrammet >> Bokning>> Kontakt>> Vägbeskrivning >> Jobba ideellt på klubben >>Få utskick via mail    ENGLISH

   * Torsdag  8 december: Decemberkonsert:

Bengt Hallberg

Göteborgs Kammarkör & Eva Rune

Ljungs kyrka, kl. 20.00 (Insläpp 19.00)

Entré 170 kr (medlemmar 140 kr)

Folkvisor, Lars Gullin-låtar, jazzstandards

Missa inte

Konsert med

Göteborgs kammarkör

Bengt Hallberg

Eva Rune

 

Torsdag 8 december kl 20

Insläpp kl 19

Ljungs kyrka

 

Decemberkonserten kommer att bjuda på

Folkvisor, Lars Gullin-låtar, jazzstandards

Med Gunnar Erikssons speciella arrangemang

 

Pris 170 kr (medlemmar 140 kr)

 

Föranmäl dig för att säkert få plats.

 

ljazz@telia.com  eller tel 0522-21824

 

 

Mer att läsa på www.ljazz.se

 

 

Bli gärna medlem – 200 kr - så stöder du vår verksamhet

och får 30 kr rabatt på entrén vår och höst

pg.konto 378842-9

Välkommen!

 

L´Jazz

BENGT HALLBERG TILLBAKA - I LJUNGSKILE

Förra besöket:

 

Foto: Jonas Ekströmer
 
Sveriges främste jazzmusiker genom tiderna
Många amerikanska jazzgiganters favoritpianist
Första konserten efter hans come back i Berwaldhallen

Äntligen Hallberg! utbrister Sven Malm i SvD efter konserten 22 november i Berwaldhallen. Den fanns där fortfarande: klangen, anslaget. Och mellanrummet mellan tonerna som ger rytmen en sprittande livfullhet! så lyder sammanfattningsvis några reflexioner av Leif Domnerus i Orkesterjournalen. 
Sist Bengt sågs och hördes var på Musikaliska akademien för nio år sedan, och en konsert på Fasching 1998, efter att i många år varit bunden vid sin hustrus sjuksäng. 
I sin Jazzencyklopedi utnämner Leonard Feather Bengt Hallberg till Sveriges störste jazzpianist, med sin unika, snabbfingrade stil. Och av recensionerna att döma är han fortfarande den ”steppande fjäril” som en engelsk kritiker kallade honom i The Times i början av 1990-talet.
– Nu har ni något att berätta för era barn och barnbarn: kvällen när Bengt Hallberg återkom till scenen, sa presentatören Jens Lindgren.

Ett fullsatt Berwaldhallen hyllade Bengt Hallberg med stående ovationer.

Under våren kommer han till Västerås, Malmö och Göteborg. Men först efter Berwaldhallen är  - Ljungskile! Ni får sannolikt vara med om klassiker som Mood Indigo, Take the A-train, Stardust och Dinah, men bli inte förvånade om ni får höra en förbluffande version av Jag har bott vid en landsväg.

Bengt Hallberg är född 1932 i Göteborg, begick sin skivdebut som sextonåring i Thore Jederbys band, med trio strax därpå. Tre kvällar i veckan spelade han med Kenneth Fagerlund på Vauxhall i Göteborg och for titt och tätt till Stockholm för skivinspelningar, ofta ihop med svenska stjärnor som Lars Gullin, Arne Domnerus, Rune Gustavsson, med tiden också med Stan Getz, Clifford Brown, Lee Konitz och andra amerikanska storheter. Miles Davis talade om Bengt som en av sina favoritpianister.
Bengt har studerat komposition för Lars-Erik Larsson, gjort stora körarrangemang,  skrivit musik för orkester, och en hel del för film och teve. Och så har han stundom dykt upp som dragspelsvirtuos. Bland alla skivor han har bakom sig bör nämnas Bengt Hallberg på Gyllene Cirkeln 1962.